Alice Quan

Alice er tilbake hos oss som ferdig pedagog og skal undervise i barnedans og klassisk ballett på lørdager Lørenskog høsten 2017.

Alice er ferdig utdannet dansepedagog fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Hun har tidligere vært elev hos oss og også med i NBI Dansekompani. 

Alice er opprinnelig kinesisk og begynte på ballettskole i Kina da hun var 5 år. I fire år hadde hun klassisk ballett og akrobatikk som hovedfag. Senere flyttet hun til Norge og bosatte seg i Lørenskog.

I 2014 ble hun ferdig med skolegangen sin på landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole i Oslo, som førte henne videre til Norges Dansehøyskole hvor hun studerte fordypning i jazzdans med pedagogikk. 

I 2012-2013 var Alice medvirkende som danser i musikalen ”Dropout”, som hadde premiere i både Lillestrøm kultursenter og Den Norske Operaen. Ved siden av skolen har hun jobbet som instruktør på Fresh Fitness og pedagog på Terpsi Dansestudio.

Hanne Karoline S. Fosland

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun er også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy fra høsten 2016. Hun var skoleåret 2015/2016 vikar for Ingvild på kontoret og i 2018 vært vikar for Isabella/Ingvild på kontoret.

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Hanne er opprinnelig fra Tromsø, og var ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole sommeren 2010.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling "Damenes aften", undervist ved Dansademika i Tromsø, og var med som danser i Katrine Bølstads uroppføring av "Elektriske fugler" i Tromsø.

Hanne var våren 2011 i New York for å danse, og kom tilbake med masse ny inspirasjon til oss. :-)

Hun er en veldig populær pedagog som underviser ved Lillestrøm og Lørenskog, samt gjør en del undervisning/koreografi med Dansekompaniet vårt i Lillestrøm.

Ingvild Szabo Varkøy

Ingvild (S.V.) jobber som pr- og markedsansvarlig, samt som pedagog hos oss siden 2006 i jazzdans, ballett og barneballett.

Ingvild jobber hovedsakelig på kontoret på NBI, og kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.no. Hun har også vært vikar for kontorsjef Isabella i alle hennes permisjoner. 

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen "NETT NO" av Kjersti Alvberg i 2003 med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen "Administrasjon og ledelse" på Norges Musikkhøyskole 08/09 og "Kultur, kritikk og kommunikasjon" ved NMH 13/14, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010.

Irina Batuyeva

Irina begynte hos oss høsten 2016, og underviser i klassisk ballett, tåspiss og variasjoner.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen "Ballett fra Sibir" i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen "Ballett fra Sibir" i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Irina underviser i klassisk ballett og variasjoner ved alle 3 studioene våre.

Isabella Kupper

Isabella jobber som kontorsjef ved Norsk Ballettinstitutt samt som pedagog innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no eller post@norskballettinstitutt.no.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Lene K. Folkestad

Lene har jobbet hos oss i en årrekke, og er nå tilbake hos oss for å være vikar for Siren på jazz på torsdager.

Mer info kommer. :-)

Marie Nilseng Barben

Marie begynte hos oss høsten 2016, og underviser i barnedans, ballett og jazz på Lillestrøm og Lørenskog. Hun tar høsten 2018 over Elises klasser på onsdager.

Marie sin lidenskap er ballet og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset. 

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere. 

For 5 år siden flyttet hun til Norge fra Sveits og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 var hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. 
Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Ragnhild Bangstad Balteskard

Ragnhild begynner hos oss våren 2019 og skal undervise i barneballett, klassisk ballett, jazzdans og moderne.

Ragnhild er utdannet fra Norges dansehøyskole i fordypningen moderne og samtidsdans (2018). Hun kommer fra Harstad, men er nå bosatt i Oslo.

Hun begynte å danse ballett i Kôln Tyskland når hun var 7 år og fortsatte videre på Harstad Kulturskole i 2007 som danser, koreograf og danselærer. I 2014 fikk Ragnhild Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping og vant samme året Nordeas talentutviklingsprogram, «talent møter mentor» med mentor Masja Abrahamsen.

I senere tid har hun medvirket i forestillingen Komapani in Progress, vært på utveksling i Østerrike og danset for Panta Rei Danseteater i regi av CODAwarmupfest. 

Siren Hermansen

Siren begynte hos oss våren 2017. Hun skal undervise i klassisk ballett og jazzdans.

Siren fullførte sin bachelor i dans med pedagogikk fordypning jazzdans fra Norges Dansehøyskole i 2014. Hun har også vært på utveksling til Centre International de Danse Rick Odums i Paris i 2014, studert ved L’Académie Internationale de la Danse i Paris høsten 2010 og trent ved High Performance Dance Studio i Upstate New York 2007/2008.

Siren har sin bakgrunn som konkurransedanser og har tidligere konkurrert i flere dansegrener over mange år. Hun ble blant annet Norgesmester og vinner av kongepokalen i diskodans i 2009 og vant bronse i Verdensmesterskapet i diskodans samme år.  


Siren er dansepedagog på Jump Dansestudio og ved Den Franske Skolen i Oslo, instruktør for Jobbstrekken, formidler på Norsk Folkemuseum og kurslærer for Norges Danseforbund. Hun underviste også tidligere på Danseklubben Studio1 i Lørenskog hvor hun selv danset gjennom hele oppveksten.

Siren holder jevnlig ulike workshoper i jazz og jobber stadig med egne koreografier og prosjekter. I januar 2016 medvirket hun som danser i oppsetningen ART av Heidi Grøtte. Sensommeren 2016 var Siren 2 måneder i LA og NYC for å videreutvikle seg som danser.