Andrea Berenjani

Andrea er tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt, og underviser i barneballett, ballett, musikaljazz og jazzdans.

Andrea er utdannet musikalartist og danser fra Bårdar Akademiet og Bårdar International (2013-2016). Hun er fra Skedsmokorset og har vært elev og medlem i Dansekompaniet her hos oss i en årrekke. 

Hun har gått på Lillestrøm Videregående skole på musikk- dans- og dramalinjen, og gikk 2013-2015 på Musikaldanslinjen på Bårdar i Oslo. I 2016 ble hun uteksaminert fra Bårdar International danselinjen. 

I løpet av det siste året ved danselinjen på Bårdar International har hun jobbet med koreografer som Jan Ivar Lund, Therese Skauge, Mattias Ekholm, Belinda Braza, Huyen Huynh og Marianne Skovli Aamodt. I forbindelse med studiet har hun også vært danser i ”Stjernekamp” på NRK.

I 2015 var hun med på å koreografere for både ”Blindernrevyen” og ”Lille, store Oslo” på Blindern Studenterhjem, og hun har også vært med på produksjoner som ”High School Musical” på Chateau Neuf og ”Drop Out” i Den Norske Operaen. Hun turnerer også med ”Vennebyen” og forestillingen ”Bestevenner med blålys”.

Andrea har også gått kurs hos NBI (Kjerstin Kartrud) i hvordan undervise ballett og jazzdans for de yngste elevene våre. 

Charlotte Arnesen Korrell

Charlotte har jobbet hos oss siden 2008 og underviser hos oss i jazzdans, musikaljazz og hip hop. Hun har også en av ansvarlige for Dansecamp-ene våre.

Charlotte er utdannet danser og pedagog ved Den Norske Balletthøyskolen (2008) med fordypning i jazzdans. Hun har i tillegg en ettårig utdannelse innenfor hip hop ved Circle Dance Academy (2012).

Charlotte er freelance danser og pedagog, og har bl.a. vært med i danseforestillingene ”Fear Infection”  og ”I Am Us” (begge koreografert av Belinda Braza), som senere har turnert i både Norge, Danmark og Finland.

Hun har tidligere vært medlem i dansegrupper som ”Ragga Team Norge” og ”SalsAmor”, danset for artist Anine Stang, og ellers gjort en del eventer og shows med diverse koreografer og eventbyråer i Oslo.

Charlotte underviser i jazz, hip hop og musikal, og har bl.a. undervist på Det Norske Teateret, Follo Folkehøyskole, samt mange andre danseskoler rundt om i Norge.

Elise Rougnø

Elise underviser hos oss i barneballett, klassisk ballett, hip hop og musikaljazz.

Elise begynte å danse i 1996 ved Torild Frostads dansestudio og senere ved Norsk Ballettinstitutt. Hun har danset alt fra ballett til hip hop, og var medlem av Norsk Ballettinstitutts dansekompani i flere år. 

Elise har gått på musikk, dans og drama ved Lillestrøm videregående skole og er utdannet ved Bårdar Akademiets musikkteaterlinje. Hun har også gått på Bårdar International før hun fikk innpass i 3. klasse ved Musikkteaterhøyskolen hvor hun fullførte sin bachelorgrad i musikkteater. 

Hun har jobbet som dans- og dramalærer for 2.-7. klasse ved Volla barneskole i Lillestrøm, koreografert for en energi-musikal ved Frogner barneskole i Sørum og vært koreografiassistent på flere oppsetninger ved Bårdar Akademiet. 

Elise har vært med i flere profesjonelle produksjoner, bla. ”Jakten på Juleskurken” ved Lillestrøm Kultursenter og ”Hakkebakkeskogen” ved Dyreparken i Kristiansand. Elise var også med i ”Billy Elliot” ved Folketeateret i Oslo under utdanningen. 

Emma Østbye Hamborg

Emma skal undervise i jazzdans nivå 1 skoleåret 2017/2018.

Sommeren 2017 er Emma ferdig med Danselinjen på Lillestrøm VGS.
Hun er fra Strømmen og har vært en av våre trofaste elever i mange år og har danset hos oss siden hun var fire år gammel. Hun har alltid vært glad i å stå på scenen, og i 2012 vant hun det årlige dansestipendet utdelt av NBI. Dette inspirerte henne til å søke danselinjen på Lillestrøm videregående.

Emma har i fire år vært en ansvarsfull og populær assistent i barneballettklasser hos oss, og har også undervist i barneballett hos oss.

Hun har gått på kurs hos NBI i undervisning i barnedans og jazzdans.

Frida Skinner

Frida er en gammel elev hos oss og en av de aller første Kompanimedlemmene våre på NBI Lillestrøm. Hun har undervist ved NBI siden høsten 2015.

Frida er opprinnelig fra Lørenskog, og begynte med sine første dansetrinn hos Norsk Ballettinstitutt.

Hun var svært aktiv hos oss, og var en av de første medlemmene i vårt Dansekompani. Hun har gått danselinjen på Lillestrøm videregående skole og på Forstudium i dans på Spin Off i Oslo.

Sommeren 2015 var hun ferdig utdannet med en Bachelor i "Performing Arts" fra London Studio Centre, og flytter nå tilbake til Norge.

Frida har spesialisert seg i musikalteater, men har også en del erfaring innenfor klassisk, jazz, moderne og hiphop.

Hun har mye erfaring både som danser og skuespiller/musikalartist i ulike oppsetninger her i Norge og i England.

Hanne Karoline S. Fosland

Hanne Karoline begynte hos oss høsten 2009 og underviser i jazzdans, musikaljazz og klassisk ballett. Hun jobber også i administrasjonen vår.

Hanne Karoline kan nås på hanne_karoline@norskballettinstitutt.no.

Ved siden av å være pedagog hos oss er hun også en av ansvarlige for Dansecampene våre om sommeren, samt ansvarlig for Dansekompaniet og salg av dansetøy. Hun var skoleåret 2015/2016 vikar for Ingvild på kontoret.

Størsteparten av 2018 vil hun igjen være vikar for pr- og markedsansvarlig Ingvild. 

Hanne Karoline er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Oslo siden 2007. Sommeren 2010 var hun ferdig utdannet ved Den Norske Balletthøyskole med en bachelorgrad i dans og pedagogikk.

Hun har medvirket som sanger i Sturla Berg-Johansens forestilling "Damenes aften", undervist ved Dansademika i Tromsø, og danset i Katrine Bølstads uroppføring av "Elektriske fugler" i Tromsø.

Ingvild Krogstad

Ingvild Krogstad (Ingvild K.) er en tidligere elev ved Norsk Ballettinstitutt som ble uteksaminert fra London Studio Centre våren 2015.

Ingvild startet å danse ved Norsk Ballettinstitutt i en alder av 5 år. Hun er utdannet ved London Studio Centre, med en bachelor av første klasse (A) i moderne dans, samt danselinjen ved Lillestrøm videregående skole og Spin Off Forstudium i dans.
 
Ingvild verdsetter variasjon i sitt virke, og har stor bredde i sin arbeidserfaring. Hun arbeider nå som freelance danser i Oslo og London.
 
Arbeidserfaring inkluderer arbeid som øvelsesassistent ved Den Norske Opera og Balletts prosjekt «På Tå Hev», hvor hun også medvirket som danser i et stykke av Jessica Wright og Paolo Mangiola fra Wayne McGregor Random Dance Company. Hun er fast danser i Showpatruljen, har danset for flere norske artister, og jobber nå med ulike prosjekter og koreografer, både i Oslo og London. I 2015 gjorde hun turné med Intoto Dance Company i Storbritannia med koreografier av Henri Oguike og Jose Agudo fra Akram Khan Company. Ingvild har også medvirket som danser og hovedrolle i flere kortfilmer, både nasjonalt og internasjonalt, og jobbet flere år som dansemodell.

Høsten 2017 skal Ingvild danse med Shobana Jeyasingh Dance som skal sette opp en forestilling på Sadler's Wells i London. Klassene hennes vil få vikar, og fra og med uke 41 vil hun være tilbake hos oss som normalt. :-)

Ingvild Szabo Varkøy

Ingvild (S.V.) jobber som pr- og markedsansvarlig, samt som pedagog hos oss siden 2006 i jazzdans, ballett og barneballett.

Ingvild jobber hovedsakelig på kontoret på NBI, og kan kontaktes på ingvild@norskballettinstitutt.noStørsteparten av 2018 vil hun være vikar for kontorsjef Isabella, noen hun også har vært to ganger tidligere. 

Ingvild startet å danse da hun var 4 år hos Mona Løberg Dansestudio, og fortsatte videre til ballettlinjen på Fagerborg Videregående skole i Oslo. I 2006 ble hun ferdig utdannet dansepedagog fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans.

Ingvild har under studietiden hatt reportoar med blant annet Andreas Bjørneboe, Jamie Watton, Nuri Ribera Arnfinsen og Subjazz. Hun har også medvirket i forestillingen "NETT NO" av Kjersti Alvberg med bl.a. Ingrid Lorentzen og Arlene Wilkes.

Hun var sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Ingvild har tatt videreutdannelse innen "Administrasjon og ledelse" og "Kultur, kritikk og kommunikasjon" på Norges Musikkhøyskole, og har også begynt på studiet Master i Dansevitenskap ved NTNU.
Hun har i tillegg undervist ved Lillehammer og Gjøvik Danseskole 2009-2011 og i jazzdans på Kulturlinja på Lillehammer videregående skole i 2010.

Isabella Kupper

Isabella jobber som kontorsjef ved Norsk Ballettinstitutt samt som pedagog innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans og akrobatikk.

Isabella har barselpermisjon store deler av 2018.
Isabella kontaktes på isabella@norskballettinstitutt.no
.

Isabella er fra Sverige og har fått sin utdanning fra Ballettakademiens ballettelevskola, Skytteholmsgymnasiets estetiske program og Danshøgskolans pedagogutdannelse i Stockholm. Hun har også gått Christina Capriolis skola for unge dansere på Dansens hus i Stockholm og deltatt på Teacher Training seminar ved National Ballet School i Toronto.

Isabella har medvirket i en rekke forestillinger og danset i musikkvideoer med ulike internasjonale artister. Hun har også jobbet som dansemodell, og i 2004 koreograferte og staget hun til Melodi Grand Prix. Hun har også jobbet som skuespiller og hatt rollen som Cilla i Hotel Cæsar. Isabella har undervist på flere skoler i og utenfor Stockholm, i forskjellige danseformer og for ulike aldre. Hun har også jobbet med dans for ”barn med særskilte behov” og har siden hun har kommet til Norge hatt undervisning for Oslo Turnforening, Kirsti Skullerud Ballettskole og Oslo Nye Teater.

Hun var i sommeren 2006 blant en av flere pedagoger fra Norsk Ballettinstitutt på kurs med Carina Bomers og Laurel Toto fra Canadas National Balletschool for å lære mer om undervisning innen klassisk ballett. Kurset gikk i regi av Norsk Ballettinstitutt i samarbeid med Den Norske Operas Ballettskole.

Igor Ivanov

Igor er ballettpedagog med master i undervisning og koreografi. Han underviser privattimer og klassisk ballett hos oss.

Igor er utdannet ballettdanser, ballettpedagog og -koreograf fra Perm i Russland, hvor han fikk utmerkelsesdiplom. Han har jobbet som ballettdanser i Russland, Polen og Norge i til sammen 24 år, hvorav 16 år har vært i Norge i Nasjonalballetten på Den Norske Opera. Samtidig har han i 8 år jobbet som ballettpedagog på Ballettskolen ved Den Norske Opera.

Igor er den pedagogen som drar i gang og arrangerer Dansekompaniets utenlandsturer til bl.a. Russland og Portugal. :-)

Irina Batuyeva

Irina begynte hos oss høsten 2016, og underviser i klassisk ballett, tåspiss og variasjoner.

Irina har en 8-årig danseutdannelse fra den statlige Ballettskolen i Ulan-Ude, Russland, og ble deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Ulan-Ude i 4 år.

Fra 1999 var hun ansatt ved Opera og Balletteateret i Cheljabinsk, Russland og deretter ansatt i Luis Ruffo Ballettgruppe i Madrid, Spania.

Irina har 5-årig høyere ballettpedagogutdannelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Ulan-Ude med fagkretsen klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse med utmerkelse.

Hun har også arbeidet i ballettgruppen "Ballett fra Sibir" i Madrid, Spania, som ballettdanser. Gruppen besto av jenter som hadde gått sammen på Ballettskolen i Russland. De danset nasjonale danser fra Mongolia og Sibir, og de laget egen koreografi og designet og sydde sine drakter.

Irina underviser i klassisk ballett og variasjoner ved alle 3 studioene våre.

Iselin Jansen

Iselin har danset på NBI i mange år, og var fra høsten 2014 tilbake hos oss for å undervise i stepp, jazz og hip hop.

Iselin startet å danse da hun var 4 år gammel. Hun startet hos Torild Frostad og Kjerstin Kartrud i 1995, og danset hos NBI helt til 2008. Her danset hun de fleste dansestiler. Hun har gått ballettlinjen ved Fagerborg vgs. Etter det har hun trent på skoler som At tickletoes steppdansskole, Circle - Det norske hiphop huset, Subsdans og Subjazz.

Hennes hovedstil er steppdans, men trener aktivt house, salsa, floorwork og div. ved siden av.

Hun ble medlem av Oslo Steppdanskompani i 2012 og har opptrådt i forskjellige arrangementer og forestillinger med kompaniet. Fra februar 2015 startet hun en årlig internasjonal steppdansfestival, Tap Oslo, som er eneste dansefestivalen av denne typen i Norge. Festivalen har tilreisende fra hele verden og er støttet av kulturrådet. Iselin har de siste årene reist i store deler av verden og blitt kjent med og lært steppdans fra store dansere som Jason Samuel Smith, Sarah Reich, Chloe Arnold, Kazu Kumagai, Thanos Daskalopoulos, Michela Marino Lerman, Roxanne Butterfly, Ludovico Hombravella Suarez, Cartier Williams, Jonas Nermyr, Andrew Nemr og mange fler. Hun er en del av det internasjonale miljøet og har ved flere muligheter fått muligheten til å undervise stepp og house der hun har reist. Hun har også opptredd og/eller deltatt i jam/hiphop battles (med stepp) på flere internasjonale scener.

I tillegg har hun vært med i diverese tv-innspillinger med steppdans, mange forskjellige oppsetninger og forestillinger. Og 2 år på rad vært med som danser i Julerevy arrangert av Yngvar Numme.

De siste årene har hun jobbet som freelance-dansefotograf og jobbet med flere av verdens mest profilerte dansere, kompanier og steppfestivaler.

Jeffrey Carter

Jeffrey er en anerkjent pedagog som har undervist mye hos oss både på sommerkurs, og egne jazzkurs for Kompaniet. Han underviser i jazzdans.

Jeffrey jobber til daglig på Den Norske Balletthøgskole, og er en stor inspirasjon for alle sine elever med sin kreativitet og drivende energi.

Jeffrey har som koreograf vunnet "International Dance Competition: Prise Volinine in France" i 86/88. Han har også koreografert for blant annet Oslo Danse Ensemble, Carte Blanche, Nasjonalballetten, KHiO, m. fl.

Han har jobbet som koreograf i Frankrike for blant annet ”Les Ballet Jazz de Paris”, ”Armstrong Dance Ensemble”, ”Flight Dance Company”, ”Rosella Hightower Dance company”, ”L`lnstitut De Formation Professionelle Rick Odums” og ”French Ballet Union".

Jeffrey er opprinnelig fra Trinidad hvor han også har jobbet som koreograf, og er en aktiv personlighet i Norges dansemiljø.

Larissa Savenkova

Larissa har undervist hos oss fra høsten 2012, i tillegg til at hun underviser på Nasjonalballettens Ballettskole.

Larissa har 8-årig danserutdannelse fra den statlige ballettskolen i Perm (Russland) og var deretter ansatt som danser ved Opera og Balletteateret i Samara (Russland) i 8 år.

Fra 1990 ble hun ansatt ved Den store opera og balletteater i Warszawa (Polen) og i 1994 i Den Norske Nasjonalballett, der hun danset i 12 år.

Hun har 5-årig ballettpedagogutdannelse med utmerkelse fra Statens Akademi for Kunst og Kultur i Perm (Russland), med fagkretsen; klassisk ballett, karakterdans, koreografi og kunstnerisk ledelse.

Larissa jobber også som ballettpedagog på Ballettskolen ved Den Norske Opera.

Marie Nilseng Barben

Marie begynte hos oss høsten 2016, og er sommeren 2017 ferdig på Norges Dansehøyskole som pedagog.

Marie sin lidenskap er ballet og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er halvt norsk og halvt sveitsisk, og har gått på ballettskole i Lausanne, Sveits. Der har hun også gått på toppidrettsgymnaset.

Marie har deltatt på forskjellige dansekonkurranser i Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig har hun også reist rundt i Europa for å delta på masteclasses og kurs for viderekomne dansere.

For 3 år siden flyttet hun til Norge fra Sveits og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 er hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans.
Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes og derfor elsker hun å dele sin lidenskap og kunnskap med andre.

Miguel Carrazana Barrizonte

Miguel begynner å jobbe hos oss høsten 2017.

Miguel er ferdig utdannet dansepedagog med fordypning i jazzdans fra Norges Dansehøyskole sommeren 2017. Han er opprinnelig fra Cuba.

Miguel har dansetrening og utdannelse fra Cienfuegos, Cuba i Artistic Production, Management and Dance, og danser også og har flere kurs i afrikansk-karibisk dans, både fra Cuba, men også fra Talawa Istitution, Tabanka Dance Ensemble her i Norge. Han er også koreograf og danser fra Show de Vida Company. 

Han har vært med på mange forestillinger, bl.a. på Multikultifestivalen, Den Norske Opera & Ballett, Urban Moves, Dansens Dager, Dansens Hus, Soulsessions Extended, Re:Generations England m.m. 


Etter varme anbefalinger fra Jeffrey Carter skal Miguel undervise noen av Dansekompani-gruppene våre i jazzkoreografi, samt undervise elever på Løren skole i Oslo for NBI. 

 

Trine Lise Moe

Trine har i en årrekke vært en av våre flinkeste og mest dedikerte elever. Hun underviser hos oss i klassisk ballett og jazzdans.

Trine er fra Lørenskog, har danset hos NBI siden hun var liten. Hun har danset så godt som alle skolens dansesjangre i flere år og har også vært en del av NBIs Dansekompani siden Kompaniets oppstart.

Trine har også gått på Operaens Ballettskole, og startet høsten 2012 på den Landsdekkende ballettlinjen på Fagerborg videregående skole.

Høsten 2013 begynte hun, som 16-åring, på Bachelor i jazzdans på Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO), som hun fullførte sommeren 2016.

Trine var også Norges bidrag i Eurovision Young Dancers 2015 i Tjekkia.

Høsten 2016 var hun med i Oslo Danse Ensembles nyeste forestilling.

Høsten 2017 skal Trine være med på turné med dansegruppen "Frikar". Hun vil derfor ha vikar på sine klasser fra og med uke 41 og frem til jul. 

Tuva Lindberg

Tuva begynte hos oss høsten 2012 underviser på Lillestrøm. Hun underviser i moderne, barneballett, klassisk ballett og jazzdans.

Tuva er sommeren 2012 ferdig med sin bachelor i dans med pedagogikk fra Den Norske Balletthøyskole, med fordypning i jazz og klassisk. Tidligere har hun gått ett år ved danselinja på Trøndertun Folkehøyskole og ved Danselinja ved Kirkeparken VGS i Moss, som også er hennes opprinnelige hjemby.

I løpet av de siste årene har hun bl.a. vært på studietur til Kroatia, New York og Gambia, og medvirket som danser i forestillinger som Tornerose ved Eldbjørgsballettskole i Moss, danser og korreograf i forestillingen "Ticky Tacky" i Trondheim, korreograf og danser i forestillingen "Kleint" ved DNBH, og tildigere i år medvirket som danser på Moteforum i forbindelse med Oslo Fashion Week, og Goldwell Color Zoom arangement.

I tillegg til klassisk, jazz og moderne har hun også danset mye hip hop hele veien.

Skoleåret 2013/2014 tok Tuva PPU på KHIO med fordypning i dansepedagogikk. 

Victor Ødegaard Prag

Victor begynte hos oss høsten 2013 og underviser i breakdance for gutter på NBI Lillestrøm. Han er også med som pedagog på Danse Camp'ene våre.

Victor Prag, også kjent som Bboy Exaggerate, har gjennom sine 10 år som danser utarbeidet seg en særegen og unik stil som breaker, og har blitt en av Norges dyktigste på sitt felt.

Han tilhører det velkjente ”Floorknights Crew”, som siden 1999 har vært beryktet som Norges beste dansegruppe innen breaking. De kom bla. på 2. plass i Norske Talenter 2010. I tillegg har Victor en 2. plass i NM 2012, samt vunnet flere prestisjefylte nasjonale og internasjonale konkurranser. Her kan bl.a. nevnesInProsoned i Belgia, Pop What Yoy Got og Battle Tromsø. Han var også med i TV2-serien "Mitt Dansecrew" vinteren 2015.

Han har medvirket i produksjoner som bl.a. Jungelboka (Det Norske Teatret) og I Am Us (Riksscenen). I tillegg har han jobbet med diverse tv-opptredener og eventer som: VG-lista Topp 20, Spellemannsprisen, MGP og KK-dagen.

Ved siden av sin aktive utøver-rolle underviser han ved noen av de mest anerkjente danseskolene i Norge, bl.a. ved Bårdar Danseakademi, Kirsti Skullerud Ballettskole, Aktivum og NBI. Der har han opparbeidet seg et godt rykte som en dyktig og inspirerende pedagog med sine spennede og kreative klasser, i tillegg til at de er krevende i forhold til teknikker på høyt nivå.

Victoria Dahl

Victoria er ny hos oss våren 2018, og tar over Hip hop-klassene til Elise på Lillestrøm.

Victoria er 22 år gammel og opprinnelig fra Trondheim. Hun er hiphop-danser og går nå på Bårdar Akademiet, Danselinjen/fordypning hiphop med Huyen Huynh.

Hun har også gått på Hiphop-linjen på Follo Folkehøyskole med Belinda Braza, samt tatt Trenerkurs ved Norges Danseforbund.

Victoria har undervist i hiphop på Idrettslaget Danseriet og Circle Hiphop Dance Studio, samt vært danseinstruktør for barn og voksne på asylmottak gjennom prosjektet "Human". 

Hun har også danset bl.a. på Urban Art Attack (Det Norske Teateret), Melodi Grand Prix, Fight Night VM i Kickboxing, VG-lista i Oslo, Norway Cup og Soul Sessions forestilling.