Audition våren 2018!

Under årets sommerkurs holdes det igjen audition til vårt populære Dansekompani!

Det vil denne våren foregå et ordinært opptak til høstens nye Lilleputtkompani, samt at det vil skje et supplerende opptak til våre allerede eksisterende kompanier.

 
Hvem er audition for?
Ordinært opptak:
Audition til høstens nye Lilleputtkompani er for elever som i dag danser ballett/jazz på nivå 3-4 og som ønsker nye utfordringer innen dansen.

Supplerende opptak:
Audition til allerede eksisterende kompanier forutsetter at eleven matcher nivået til de som allerede danser i det gitte kompaniet. Ta kontakt med Hanne Karoline for mer informasjon.

 

Hvordan melde på til audition?
Audition til Dansekompaniet foregår gjennom deltagelse på våre sommerkurs. Alle som ønsker å søke Dansekompaniet må melde seg på følgende sommerkurs:
Et kurs i klassisk ballett, et kurs i jazzdans og et valgfritt kurs.

Det må deretter sendes en mail til hanne_karoline@norskballettinstitutt.no med informasjon om at eleven søker Dansekompaniet.

Det er kursets pedagoger som vurderer elevene som gjør audition sammen med Hanne Karoline og Kjerstin.

Svarbrev til de som gjør audition sendes per post mot slutten av sommerkursene.

Vi ber alle foresatte som har barn som søker seg inn i Dansekompaniet om å lese og sette seg inn i dokumentene som ligger under "Informasjon til medlemmer", samt lese informasjonen under "Om Dansekompaniet vårt"

Om Dansekompaniet vårt

Norsk Ballettinstitutts eget dansekompani ble stiftet i 2005 av Kjerstin Kartrud etter påtrykk fra skolens mange dyktige pedagoger som ønsket å vise fram elevens store framgang.

Dansekompaniet består av ballettskolens flinkeste og mest dedikerte elever, og er i alderen ca. 9-18 år. Man må danse minimum 4 x pr. uke for å være med, men de fleste danser mange ganger ukentlig, og så godt som alle skolens dansestiler. Flere av medlemmene har også gjort karriere innenfor dansen eller er på vei til å gjøre karriere ved å utdanne seg ved danselinjene rundt om på Romerike og i Oslo.

Til tross for Dansekompaniets unge alder, kan medlemmene etter hvert stille med stor erfaring. Årlig stiller Dansekompaniet opp på diverse eventer og viser hva de kan, og de gjør alltid en strålende jobb og får mye skryt!


Dansekompaniet er delt inn i fem grupper:
Lilleputtene, Juniorene, Seniorene, Elite og Hip hop.

Annethvert år (hvert partallsår) avholdes det audition for de elever som er interessert i å være med i Dansekompaniet. Dette skjer i løpet av skolens årlige sommerkurs i mai-juni på NBI Lillestrøm.
Her blir de vurdert av pedagogene og administrasjonen om de har den teknikken og utstrålingen som trengs for å passe inn i en allerede eksisterende aldersgruppe eller en nyopprettet gruppe. 

For Hip hop-kompaniet gjelder egne inntaksregler der aktuelle kandidater fra de øverste nivåene inviteres til deltagelse i kompaniet.

 

Det er hovedsakelig våre egne pedagoger som koreografer dansekompaniets materiale, men vi leier også inn ulike koreografer.


Antall obligatoriske klasser

Lilleputter:
For ny Lilleputt-gruppe kreves det at man danser 1 x klassisk ballett, 1 x jazzdans, 1 x valgfritt kurs (hip hop, akrobatikk, musikaljazz). I tillegg kommer 1 x kompaniklasse i ballett. 

For 2. året for Lilleputt-gruppen er det også 1 x kompaniklasse i jazzdans. Det blir altså 2 obligatoriske kompaniklasser, i tillegg til de ordinære kursene (tilsammen minimum 5 klasser i uka). 

For Juniorer og oppover kreves følgende i uka:

2 x klassisk ballett
2 x kompaniklasse (ballett og jazz)
1 x jazzdans
1 x valgfri sjanger (hip hop, moderne, musikaljazz, stepp, akrobatikk)

For Hip hop-kopaniet kreves følgende i uka:
1 x hip hop-klasse
1x kompaniklasse

Medlemskontigent
Medlemskontigenten for deltagelse i Dansekompaniet er som følger:
Lilleputtkompaniet - 750,-
Juniorkompaniet  - 1000,-
Seniorkompaniet - 1250,-
Elitekompaniet - 1250.-
Hip hop-kompaniet - 1250,-

Kontigenten er for hele skoleåret. Betalingsinformasjon sendes på e-post av Hanne Karoline.

Informasjon til medlemmer

Her vil vi til enhver tid legge ut aktuell informasjon til Dansekompaniet. Pass på å følg med ofte da det skjer forandringer stadig vekk! :-)

Husk å be om å bli medlem i Kompani-gruppene våre på Facebook.
Vi har en felles gruppe som heter "NBI Dansekompani - Alle RIKTIG!" og også egne lukkede grupper for de ulike Kompani-gruppene.

Litt om hva Dansekompaniet har gjort

På 12 år som Dansekompani har medlemmene rukket å gjennomføre mye og de har også flere "faste" oppdrag gjennom året!

Dansekompaniet underholder ved hver semesterstart på diverse kjøpesentre i nærområdet for å promotere skolen. Så ta en titt og se om du ikke kan få et avbrekk i shoppingen og kan kose deg med våre flinke dansere i august og januar! :-)

I tillegg danser Dansekompaniet alltid på skolens eventer, og de har også sin egen juleforestilling på Lillestrøm Kultursenter. Siden 2008 har vi hatt forestillingen "Førjulskos" hvor Dansekompaniet er "kjernen", mens noen utvalgte grupper får lov til å bli med for å vise skolens allsidighet. Forestillingene er alltid kjempepopulære og går for fulle hus! Dette er en flott førjulstradisjon for Dansekompaniet og NBI.

Siden 2012 "turnerer" Dansekompaniet og holder show på ulike SFO-er i området for å promotere skolens oppstart i august.

Siden 2006 har vi hver juni vært med og danset på Byfesten i Lillestrøm.
Vi har også i en årrekke danset på Lillestrøm Kultursenters arrangement på 17. mai.

Siden sommeren 2007 har Dansekompaniet hatt et personlig besøk av Laurel Toto, en annerkjent pedagog fra National Balletschool of Toronto, Canada. Hun har hver sommer holdt klasser i klassisk ballett hos oss på NBI Lillestrøm. Laurel var en av pedagogene under sommerkurset i 2006, og hun er en stor ressurs som tilfører elevene masse nye kunnskap. Vi håper å få Laurel på besøk igjen og igjen, hun er veldig populær blandt elevene!

Reiser

De siste årene har vi vært i utlandet med Dansekompaniet (ikke Lilleputtene foreløpig).

I 2015 deltok deler av Dansekompaniet for første gang i "Dançarte - Algarve International Dance Competition" i Faro, Portugal. Dette var veldig vellykket og Elite-gruppen vår havnet på en 2. plass i jazzgruppen sin. I tillegg var Juniorer, Seniorer og Elite i St. Petersburg i mai, hvor de bl.a. danset forestilling i det ærverdige Hermitage-teateret sammen med "Skole i ballett nr. 210" fra St. Petersburg.

Den samme turen tok daværende Seniorer og Elite i Kompaniet i 2014.
Vi har også hatt tilsammen 3 turer til Key West, Florida, hvor de eldste i Dansekompaniet har hatt "treningsleir".

Våren 2016 deltok deler av Dansekompaniet igjen i dansekonkurransen "Dançarte" i Faro, Portugal. Med seg hjem igjen tok danserne med seg to tradjeplasser, to andreplasser og en førsteplass!

Samme våren reise våre Juniorer og Elitejenter til Moskva for å danse en forestilling med vår vennskapsskole der, og også se på "Tornerose" i Bolshoi-teateret!

Høsten 2016 reiste en håndfull av våre Seniorer og Hip hop-kompani til Genova, Italia for å danse en forestilling med vår vennskapsskole "Stella Danzante". Forestillingen ble filmet og vist på tv i hele Nord-Italia!

Dansekompaniet har også vært med i dansekonkurransen "Dançarte" i Portugal påsken 2017. 

Diverse show/forestillinger

Dansekompaniet danset januar 2017 på Romerike Symfoniorkester sin nyttårskonsert for tredje år på rad.

Juni 2015 danset Dansekompaniet for 2 ulike aldershjem i Lørenskog Kommune (Kultur 60+), etter stor skusess ble dette ble gjentatt i november og desember 2016.
Dansekompaniet har også underholdt på "Kulturnatt" på Lørenskog Hus i januar 2015 og 2016.

Vi har hvert år medvirket på Lillestrøm Kultursenteres arrangement "Barnas Dag" siden 2013.

Julen 2014 var Juniorene + Seniorene med i Lillestrøm Kultursenters juleforestilling "Jul med Teskjekjerringa". De var aktivt med på scenen med både dans, replikker og sang!

Januar 2014 danset Juniorene på Skjetten og Strømmens skolekorps sin nyttårskonsert på Lillestrøm Kultursenter.

Høsten 2012 danset Senior og Elite på "Motelørdag" på Lillestrøm Torv og vi arrangerte også Flashmob i Lillestrøm ifm. Bylørdag med hele Dansekompaniet.

Ellers er/har Dansekompaniet danset på bl.a. premieren til dansedokumentaren "Med hjertet i dansen", Steppdansens dag, Dansens dag, LSK-kick off´s, James Bond film-premiere, på FN veteranenes landstreff, Halloweenshow for barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, kjøpesentershow i forbindelse med ballettskolens semesterstart, på Lørenskog Feelgood-festival og diverse andre events.

Hele Dansekompaniet var desember 2007 med i "Jakten på Juleskurken", Lillestrøm Kultursenters juleshow. Medlemmene sang, danset og spilte skuespill, og fikk masse skryt for at de var med på å høyne forestillingen sånn til de grader! Stor suksess!

Våren 2007 var Dansekompaniet med å danse under Oslo Filharmoniens familiekonsert lørdag 10. mars i Oslo Konserthus. Der danset de til Dyrenes Karneval etter koreografier av et utvalg av skolens pedagoger. Det ble et møte med bl.a. steppende elefanter, svømmende skilpadder, hoppende kenguruer, trippende fugler og skumle løver, så her var det dans for enhver smak! Forestillingen ble fantastisk, og både publikum, orkestermedlemmer, danserne og koreografene var kjempefornøyde!

Sommeren 2006 var elever fra dansekompaniet invitert til sommerkurs ved Den Norske Operas Ballettskole. Kjerstin Kartrud hadde inngått et samarbeid med ballettskolesjef Knut Breder om et seminar for pedagoger parallellt med undervisning innen klassisk ballett for kompanimedlemmene våre og Den Norske Operas Ballettskoles elever. Vi var veldig stolte av våre flinke dansekompanielever etter to slitsomme, varme, morsomme og veldig lærerike uker i Nasjonalballettens lokaler. Åpnet for unge dansere

Dansekompaniet gjorde i mars 2006 braksuksess med sin første egne forestilling ”I Magiens Verden” på Lillestrøm Kultursenter.

De har også satt opp "Peter og Ulven" i 2010 og 2012, som en egen forestilling for barnehage- og skolebarn, samt NBIs elever.

Bilder fra turen til Genova, november 2016

Her kan du se noen av bildene fra turen til Genova 2016.

19.-21. november reiste 9 av våre elever i alderen 13-18 år til Genova, Italia. Der besøkte de vår vennskapsskole "Studio Danza, Alla Poilova" og danset på forestillingen "Stella Danzante" i Gustavo Modena Theatre. Forestillingen ble filmet av et tv-crew og skal vises på TV kanalen Primocanale 29. og 30. november over hele Nord-Italia. Danserne ble i tillegg intervjuet av tv-kanalen, så dette var spennende!

Elevene som reiste er med i NBI Dansekompani, og de viste 4 ulike koreografier i ballett, hip hop og jazz. Pedagogene som var med var Igor, Hanne Karoline og Charlotte.